Kirsten Dorrestijn

Website van Kirsten Dorrestijn
 

In de maak: mijn eerste boek

Het contract is getekend: in de zomer van 2022 zal mijn eerste boek verschijnen bij Uitgeverij Thomas Rap. In het boek (titel is nog niet bekend) ga ik in elk hoofdstuk met een expert op zoek naar een dier in Nederland. Egels, hazen, uilen, vlinders, etcetera. Hoe gaat het met deze dieren? En wat kun je zelf doen om ze te helpen? Herwolt van Doornen maakt de illustraties.

Lees de introductie online op de website van Thomas Rap.

Roots


Voor Roots schreef ik het coververhaal over onderzoek naar wezels en hermelijnen. De coverfoto is gemaakt door natuurfotograaf Edwin Giesbers.

Het Parool – uilenballen pluizenElke winter pluizen natuurliefhebbers van de KNNV Vereniging voor Veldbiologie uilenballen. Ik ging mee voor een sfeervolle reportage. Foto’s: Dingena Mol. Lees het verhaal online op de website van Het Parool.

Het Parool – ‘In het wilde weg’


Vorig jaar werden drie vossen gespot in de Jordaan. Gaat Amsterdam Londen achterna, waar de vossen tot het straatbeeld behoren? ‘Hij heeft niks te zoeken in zo’n versteende omgeving.’ Lees het artikel op de website van Het Parool. Foto: Martijn Bollen.

Trouw – ‘Big Brother in de achtertuin’


Met behulp van nachtcamera’s wordt gehoopt meer zicht te krijgen op het soort zoogdieren dat tuinen bezoekt. De huiskat staat met stip op nummer één, maar ook de bunzing, steenmarter, das en vos worden gezien. Lees mijn artikel op de website van Trouw.

NRC – ‘Amsterdam barst van de eetbare planten’

Voor NRC maakte ik een reportage over De Onkruideniers: twee jongens die onkruid uit het verdomhoekje willen halen. Lees het artikel op de website van NRC.

Trouw – ‘Opkikkeren met groen’

Zorginstellingen zien in de natuur steeds vaker een hulpmiddel om stress of pijn te verminderen. Lees het artikel op de website van Trouw.

IVN – Mens en Natuur


Wat is het herfstnummer van Mens en Natuur weer mooi geworden! (Ik verzorg de coördinatie van dit blad).

Het Parool – ‘Aangesloten wild’


Stadsecologen Geert Timmermans en Edo Goverse zetten wildcamera’s uit rondom Amsterdam. Op de beelden zagen ze de eerste steenmarters en boommarters en verwachten bevers en otters in de toekomst. Lees het artikel op de website van Het Parool.

NRC – Wormenhotels

In steeds meer buurten in Amsterdam worden zogenoemde ‘buurtwormenhotels’ geplaatst. Buurtbewoners deponeren hierin hun gft-afval, tijgerwormen vormen dit om tot vruchtbare aarde. Lees het artikel op de website van NRC.

 
 
 

© Kirsten Dorrestijn