Kirsten Dorrestijn

Website van Kirsten Dorrestijn
 

Boek over egels!

Uitgeverij Kluitman had het idee om een informatief kinderboek (8+) over egels te maken. Ze vroegen of ik het wilde schrijven. Ik werd er meteen heel blij van en binnen no time was het af! In het najaar van 2024 verschijnt het. Ik ben heel blij te horen dat Merel Corduwener het wil illustreren.

Mijn eerste boek

In juni 2022 verscheen mijn eerste boek: ‘Het boek van de kleine dieren (en de wat grotere)’ bij uitgeverij Thomas Rap. Het bevat 23 reportages over ‘huis-tuin-en-keuken-dieren’ in Nederland: de egel, hommel, salamander, lieveheersbeestje, tuinslak. Voor elk hoofdstuk ging ik met een expert op pad om dat dier te zoeken en te horen hoe het ermee gaat. Het boek is geïllustreerd door Herwolt van Doornen.

Het boek kreeg veel aandacht in de pers. Er verscheen een groot interview in de PS van de Week van Het Parool. ‘Natuurjournalist Kirsten Dorrestijn: ‘Ik nomineer mezelf als kleinebeestjes-ambassadeur in Nederland’. Interview: Kees van Unen, foto’s Daphne Lucker. (Er is een betaalmuur om het artikel te lezen).

Daarnaast een uur durend interview met Gijs Groenteman op Kunststof radio.

Een artikel op de website Folia, het digitale magazine van de UvA: ‘Als het zo doorgaat, zien onze kinderen bijna geen dieren en insecten meer‘. Interview Sija van den Beukel, foto’s Ruben den Harder.

Of lees bijvoorbeeld dit leuke interview op de website Het Kan Wel.nl: ‘Natuurjournalist Kirsten Dorrestijn gaat op safari in Nederland’ (door Laura Vegter).

In Flow mocht ik mijn vijf inzichten delen. ‘Dit helpt volgens Kirsten Dorrestijn tegen stress’. Hierop krijg ik veel reacties van mensen die hierdoor geraakt zijn! Ook was ik op tv, bij Tijd voor Max (samen met mijn vader) en bij Koffietijd.

Het Parool – uilenballen pluizen

Elke winter pluizen natuurliefhebbers van de KNNV Vereniging voor Veldbiologie uilenballen. Ik ging mee voor een sfeervolle reportage. Foto’s: Dingena Mol. Lees het verhaal online op de website van Het Parool.

Het Parool – Vossen in Amsterdam


Vorig jaar werden drie vossen gespot in de Jordaan. Gaat Amsterdam Londen achterna, waar de vossen tot het straatbeeld behoren? ‘Hij heeft niks te zoeken in zo’n versteende omgeving.’ Lees het artikel op de website van Het Parool. Foto: Martijn Bollen.

Trouw – ‘Big Brother in de achtertuin’


Met behulp van nachtcamera’s wordt gehoopt meer zicht te krijgen op het soort zoogdieren dat tuinen bezoekt. De huiskat staat met stip op nummer één, maar ook de bunzing, steenmarter, das en vos worden gezien. Lees mijn artikel op de website van Trouw.

NRC – ‘Amsterdam barst van de eetbare planten’

Voor NRC maakte ik een reportage over De Onkruideniers: twee jongens die onkruid uit het verdomhoekje willen halen. Lees het artikel op de website van NRC.

IVN – Mens en Natuur


Wat is het herfstnummer van Mens en Natuur weer mooi geworden! (Ik verzorg de coördinatie van dit blad).

 
 
 

© Kirsten Dorrestijn